Χριστούγεννα, μια μέρα με… ιστορία. Πότε γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός;

του Γιώργου Οικονομίδη.

 

Μια σύντομη περίληψη για την ημέρα τών Χριστουγέννων.

  • Γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός στις 25 Δεκεμβρίου; Πότε και γιατί καθιερώθηκε αυτή η ημέρα;
  • Γιατί ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε το έτος 4… πρό Χριστού;;;

Τα Χριστούγεννα δυστυχώς έχασαν την αρχική τους έννοια και σημασία! Αντί του Χριστού, μικροί και μεγάλοι, εστιάζουν άθελά τους ή και ηθελημένα ίσως, στον ψευδο-Βασίλειο και επικαλούνται το δικό του όνομα παρά το υπέρ πάν Όνομα του Ιησού Χριστού, όπου είναι και το εορταζόμενο Πρόσωπο!

 

Ίσως καμιά φορά ο νους μας τρέχει πίσω σε κείνη την φτωχή Φάτνη που φιλοξένησε τον Υιό του Θεού, τον Σωτήρα και Θεό μας Ιησού Χριστό. Ίσως καμιά φορά προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί ο Θεός (ο Λόγος) έγινε άνθρωπος και γεννήθηκε από γυναίκα, τη μακαριοτέρα όλων των γυναικών, την Παρθένο Μαρία.

 

Η νύχτα εκείνη ήταν η πιο φωτεινή στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γεννιόταν το… Φως. Η γέννησή Του είχε τέτοια επίδραση στον κόσμο που διαίρεσε τον χρόνο στα δύο: ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ και ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΝ.

 

Συμπέρασμα τούτων είναι ότι, μόνο Αυτό το Όνομα και Πρόσωπο πρέπει να εορτάζουμε τα Χριστούγεννα, άσχετα που η Βίβλος δεν κάνει καμιά αναφορά σε… Χριστούγεννα ως γενέθλια, εφόσον τα γενέθλια είναι ειδωλολατρική εορτή που την εόρταζε ο Ηρώδης που αποκεφάλισε τον Ιωάννη, και κατά συνέπεια ο ψευδοβασίλειος που φέρνει δήθεν δώρα στα παιδιά, θα πρέπει να παραμείνει «σφηνωμένος σε καμιά καμινάδα» και να μην ξαναβγεί από εκεί, έως ότου… ξεχαστεί.

 

Το βίντεο αυτό γράφηκε πρίν από λίγα χρόνια ενώ ξανά επεξεργάστηκε για να δημοσιευτεί ως διαχρονικό και επίκαιρο εν όψει των επερχομένων Χριστουγέννων.

 

www.BibleMedia.tv

This entry was posted in Εκκλησιαστικά, Θρησκεία and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u448682317/domains/biblemedia.tv/public_html/wp-content/themes/videostream/comments.php on line 1

Comments are closed.