500 χρόνια Θρ. Μεταρρύθμιση-Μέρος Β’ [Πάρης Παπαγεωργίου]

ΜΕΡΟΣ Β’ (ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

ΟΜΙΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΡΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο Μαρτίνος Λούθηρος και τα γεγονότα που ακολούθησαν τις 95 θεσεις».

 

Το 2017 εορτάζονται σε όλο τον κόσμο τα 500 χρόνια από τη θρησκευτική Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου, ο οποίος στις 31 Οκτωβρίου του 1517 θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του ενάντια στην πώληση συγχωροχαρτιών, πράξη που οδήγησε σε συνολική ρήξη με την Καθολική Εκκλησία. Αυτή θεωρείται συμβολικά η γενέθλια πράξη του προτεσταντισμού.

 

Στις επετειακές εκδηλώσεις συμμετέχουν άνθρωποι κάθε πνευματικής και κοσμοθεωρητικής κατεύθυνσης καθώς ο Μαρτίνος Λούθηρος και ο προτεσταντισμός διαμόρφωσαν καθοριστικά την πολιτιστική φυσιογνωμία της Ευρώπης και, σχεδόν αποκλειστικά, της Αμερικής. Η Μεταρρύθμιση επηρέασε συνολικά τη χριστιανική συνείδηση. Μεταξύ άλλων, ανέδειξε τη σημασία της Βίβλου για τη ζωή και τη σκέψη των ανθρώπων, ενώ πρόβαλε και τόνισε τον προσωπικό χαρακτήρα της πίστης και της σχέσης με τον Θεό.

 

Η Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης διοργάνωσε Επετειακή Εκδήλωση για τα 500 χρόνια από τη θρησκευτική Μεταρρύθμιση του Μαρτίνου Λούθηρου, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στις 18:30, στο Σχολικό Κτήριο της επί της οδού Νικομηδείας 38.

 

Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί το ιστορικό και εννοιολογικό πλαίσιο της διαμαρτυρίας του Μαρτίνου Λούθηρου καθώς και οι απόψεις του για την οικογένεια και τον γάμο.

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι:

 

  1. Ιωάννης Τσεβάς, υπ. Διδ. Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

 

  1. Πάρις Παπαγεωργίου, Διδ. Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΑΠΘ

 

  1. Βίκυ Κάλφογλου-Καλοτεράκη, λέκτωρ Αρχαίας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του ΑΠΘ

 

Στην εκδήλωση συμμετέχει η χορωδία της Εκκλησίας.

 

[ΤΕΛΟΣ Β’ ΜΕΡΟΥΣ]

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ με τον Γιάννη Τσεβά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ με την Βίκυ Κάλφογλου

 

www.BibleMedia.tv


You may also like

Page 1 of 2
Bookmark the permalink.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u448682317/domains/biblemedia.tv/public_html/wp-content/themes/videostream/comments.php on line 1

Comments are closed.