«… δίδετε, και θέλει δοθή εις εσάς» [Λουκάς’ 6: 38]

Οι χορτάτοι και ο… πεινασμένος. Που υπάρχει άραγε καρδιά δοτική;

«… δίδετε, και θέλει δοθή εις εσάς»

Ένα πείραμα με κρυφή κάμερα σε δρόμους της Νέας Υόρκης, μας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν σπλάχνα οικτιρμών στους «καθώς πρέπει» χορτάτους κυρίους ή σε όσους δέν θέλουν να μοιράζονται την τροφή τους, παρά μόνον σε πεινασμένους και άστεγους όπου και βιώνουν το μαρτύριο της πείνας, γι’ αυτό και μπορούν να συμπαθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη.

 

Ο νεαρός που πρωταγωνιστεί, πλησιάζει ανθρώπους που τρώνε «στο πόδι» και τους λέει ότι πεινάει και ζητά λίγο από το φαγητό τους. Αυτοί αρνούνται διότι θέλουν το φαγητό για το δικό τους στομάχι. Δύο άλλοι νεαροί, συνεργάτες του πρώτου, πλησιάζουν έναν άστεγο δίχως χρήματα και πεινασμένο, και του προσφέρουν το περίσσευμα από την πίτσα τους, διότι ήταν αρκετή γι’ αυτούς όπως του είπαν. Αργότερα έρχεται ο πρώτος νεαρός και κάθεται δίπλα στον άστεγο ζητώντας του ένα κομμάτι από την πίτσα του. Ο άστεγος ευχαρίστως του τό προσφέρει. Τέλος, η ανταμοιβή του ήταν μη αναμενόμενη γι’ αυτό και βυθίστηκε σε ένα βουβό κλάμα μη μπορώντας να πιστέψει ότι η χειρονομία του αυτή θα είχε τέτοια ανταμοιβή.

 

Ο άστεγος φίλος μας γεύθηκε, άθελά του ίσως, την υπόσχεση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είπε:

«… δίδετε, και θέλει δοθή εις εσάς» [Λουκάς’ 6: 38]… όπερ και εγένετο!

 

Πέραν του γνωμικού «ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», υπάρχει και το γνωμικό «Ο χορτάτος τον πεινασμένο δεν τον καταλαβαίνει».

Αυτό βλέπουμε και στο βίντεο.

 

Γιώργος Οικονομίδης
www.BibleMedia.tv

16 views

You may also like

Page 1 of 6
Bookmark the permalink.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u448682317/domains/biblemedia.tv/public_html/wp-content/themes/videostream/comments.php on line 1

Comments are closed.