ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.

 

Μια γρήγορη επίσκεψη στο σημείο της Μεθώνης Πιερίας όπου κατά την παράδοση πέρασε ο Απόστολος Παύλος όταν φυγαδεύτηκε από την Βέροια που κήρυττε μαζί με τον Σίλα το Ευαγγέλιο και τους καταδίωξαν οι Ιουδαίοι της Θεσσαλονίκης.

 

Το μνημείο που στήθηκε στην είσοδο της Μεθώνης φαίνεται να είναι «υποβαθμισμένο» και «απαξιωμένο» εφόσον μεγαλύτερη αξία και σημασία δίδεται στο απέναντι μνημείο (εκκλησάκι) κάποιας αγίας, όπως την ανέδειξε η Ορθοδοξία, παρά το Πέρασμα αυτό όπου ο Απόστολος Παύλος της Καινής Διαθήκης και υπηρέτης του Ιδίου του Ιησού Χριστού διήλθε για να πάρει το καράβι για την Αθήνα (της εκείνης εποχής).

 

Όσοι και όταν βρεθείτε ή περάσετε από το σημείο εκείνο στην Μεθώνη Πιερίας, κάνετε μια στάση να δείτε τον τόπο που τον περπάτησαν τά πόδια του Αποστόλου Παύλου.

 

***ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Από το συγκεκριμένο σημείο μόνο ο Απόστολος Παύλος “φυγαδεύτηκε” για την Αθήνα (πιθανόν στο λιμάνι του Φαλήρου) ενώ ο Σίλας παρέμεινε στην Βέροια.

 

Βιβλικές Διαδικτυακές Παραγωγές από την “Bible Media” [ www.biblemedia.tv ]

 


You may also like

Page 1 of 3
Bookmark the permalink.

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/u448682317/domains/biblemedia.tv/public_html/wp-content/themes/videostream/comments.php on line 1

Comments are closed.